LAND ROVER HÁLÓZAT


CSATLAKOZZON A JAGUAR, LAND ROVER DINAMIKUSAN FEJLŐDŐ HÁLÓZATÁHOZ

A Jaguar, Land Rover csoport 2008 óta több mint 12 milliárd font értékben ruházott be új termékek fejlesztésébe, illetve tőkeberuházásokba.

Ez idő alatt a vállalat jelentős mértékű beruházásokkal fejlesztette nagy-britanniai gyártólétesítményeit (Castle Bromwich, Halewood és Solihull), lehetővé téve olyan vadonatúj modellek bevezetését, mint a Jaguar XE, a Jaguar F-PACE, a Range Rover Evoque Convertible vagy a Land Rover Discovery Sport. A cég megduplázta a nagy-britanniai motorgyárát finanszírozó beruházás összegét, ami így megközelíti az egymilliárd angol fontot: ez volt az utóbbi évtizedek legnagyobb tőkeinjekciója, amelyben angliai gyártóüzem részesült; a beruházás több száz új munkahelyet hozott létre. A Jaguar Land Rover tervei között szerepel a Whitley (Coventry megye, Nagy-Britannia) városában működő fejlesztő- és tervezőközpont kibővítése, valamint a Warwick-i Egyetemen létesített Nemzeti Autóipari Innovációs Központ támogatása. A Jaguar Land Rover fenntartható beruházásai támogatják Nagy-Britannia általános ipari stratégiájának megvalósulását.

Már elkészültek azok a tervek, amelyekkel a Jaguar Land Rover három nagy-britanniai gyártólétesítményének teljesítményét az elméleti termelési kapacitáshoz közelebb emelhetnék. Ezzel párhuzamosan a külföldi termelőüzemek biztosíthatják azt a plusz mennyiséget, amellyel megvalósítható a vállalat jövőbeli stratégiája. Ez lehetővé tenné a Jaguar Land Rover számára, hogy még izgalmasabb modelleket kínáljon ügyfeleinek, védelmezné a vállalatot az árfolyam-ingadozások hatásaitól, valamint globális szinten versenyképessé tenné a cégcsoport tevékenységeit.

A Jaguar Land Rover 2012-ben erősítette meg első külföldi gyártóüzemének építését: ekkor írták alá a vegyes vállalat alapítására vonatkozó megállapodást a kínai Chery Automobile Company Ltd-vel. Azóta Kínában megkezdődött a Range Rover Evoque, a Land Rover Discovery és a Jaguar XFL modellek gyártása; továbbá a vállalat megnyitotta brazíliai gyártóüzemét, gyártásra vonatkozó megbízási megállapodást írt alá az ausztriai Magna Steyr vállalattal, továbbá három új modellt vezetett be indiai összeszerelő üzemében.

Európában található a Jaguar Land Rover legtöbb viszonteladója: 47 országban csaknem 900 értékesítési ponton vásárolhatók meg a csoport termékei. 2016 eleje óta a Jaguar Land Rover több mint 85 ezer gépkocsit adott el Európában. Tavaly több mint 110 ezer jármű talált gazdára a térségben, így 2015. az évszázad legsikeresebb évének számított a Jaguar Land Rover történetében. A vállalat 2020-ra évi 1 000 000 darab gépjármű értékesítését tervezi világszerte.

A patinás brit márkák hazai képviselete is dinamikus fejlődést mutat 2011 év vége óta, amikor az importőri jogokat egy nemzetközi pályázat nyerteseként az AutoBinck N.V. hazai leányvállalata, a British Automotive Hungary Kft. nyerte el. A holland tulajdonú vállalat a Magyar piacon már 2006 óta jelen van, és dinamikusan fejlődik, maroknyi csapatból több, mint 100 munkavállalót foglalkoztató cégcsoporttá nőtte ki magát. A Jaguar, Land Rover márkák mellett a Hyundai hazai importőreként, valamint három kiskereskedelmi egységben folytatja a Hyundai, Opel valamint a Land Rover, Jaguar márkák kiskereskedelmi értékesítését, és márkaszerviz tevékenységét. A nemzetközi sikerek és a hazai vállalat beruházásainak köszönhetően a Jaguar, Land Rover márkák piaci részesedése, és a márkák iránti kereslet dinamikusan nő.

A hazai importőr elérkezettnek látja az időt, hogy a márkakereskedői hálózatot a Jaguar, Land Rover márkák hazai piaci jelenlétének növelése érdekében vidéki értékesítési pontokkal bővítse. Ennek érdekében várja azon befektetők, vállalkozások jelentkezését, akik szeretnének egy folyamatosan növekvő, sikeres, nagymúltú márka képviseletét ellátni, és részesei lenni a Jaguar, Land Rover márkák globális sikertörténetének.

BRITISH AUTOMOTIVE HUNGARY KFT

Discovery Sport 2.0 eD4 150 LÓERŐS DIESEL MOTORRAL MÁR 8 995 000 FT-TÓL