"BEST CARS 2016"

A JAGUAR LAND ROVER TÍPUSAI HÁROM KATEGÓRIAGYŐZELMET ARATTAK AZ ELISMERT AUTO MOTOR UND SPORT MAGAZIN „BEST CARS 2016” OLVASÓI SZAVAZÁSÁN

  • A kompakt, sportos XE, valamint a vadonatúj XF felső kategóriás szedán egyaránt kategóriagyőzelmet aratott
  • A népszerű Range Rover Evoque uralja a kompakt szabadidőjárművek osztályát
  • Három ezüstérem és egy harmadik helyezés teszi még fényesebbé a két márka kiemelkedő sikerét
  • Tizennyolc ország több mint 200 000 olvasójának szavazatai alapján a Jaguar Land Rover termékei továbbra is sikeresen teljesítenek az importmodellek között

Stuttgart / Schwalbach - 2016. január 28.: A németországi központú auto motor und sport kiadványcsalád nagy presztízsű, idén 40 éves „Best Cars” olvasói szavazásán a Jaguar Land Rover termékei három első és négy további dobogós helyezést értek el az importmodellek között.

A 2015-ben bevezetett, vadonatúj Jaguar XF fennakadás nélkül folytatta elődje sikerszériáját, és nyolcadszor is diadalmaskodott a szavazáson, ezzel bebizonyítva, hogy méltó utódja a rendkívül sikeres előző szériának. Az XF kistestvére, a Jaguar XE, valamint a Range Rover Evoque ugyancsak első helyezést értek el saját méretosztályukban, megismételve korábbi sikereiket.

Ezt a kiváló eredményt egy nagyszabású nemzetközi szavazáson érte el a Jaguar Land Rover cégcsoport: tizennyolc ország autós szakkiadványainak több mint 200 000 olvasója szavazott kedvenceire. A csoport sikerét még fényesebbé tette a Jaguar F-TYPE (Coupe és Convertible), a Range Rover Sport, valamint a Range Rover típusok dobogós helyezése.

A Stuttgartban megrendezett ünnepségen Dr. Ralf Speth, a Jaguar Land Rover elnök-vezérigazgatója, Gerd Mäuser, a csoport marketing igazgatója, valamint Peter Modelhart, a Jaguar Land Rover németországi ügyvezető igazgatója vette át a díjakat. A vadonatúj Jaguar XF az „import nagyautó” kategóriában elismerésre méltó 40,2 százalékos teljesítményt ért el, igazolva, hogy bár csupán 2015 őszén lépett piacra, máris a szegmens kedvencévé vált. A modell győzelme megkérdőjelezhetetlen volt, a Jaguar magasan megelőzte a második helyen végzett Maserati Ghiblit (26,1%), illetve a bronzérmes Volvo V70 / XC70 párost (10,9%). Ezzel az új generációs XF töretlenül folytatta elődjének sikerszériáját, és nyolcadszor is megszerezte a nagy presztízsű ’Best Car’ címet. A Jaguar XE tavalyi sikerét megismételve az olvasói szavazatok 22,3 százalékát szerezte meg a „Középkategória” szegmensben. Akárcsak az XF, az XE is alumíniumban gazdag szerkezetre épül. A modellt a közelmúltban kategóriája legbiztonságosabb képviselőjének nyilvánította az Euro NCAP, miután az az igen szigorú 2015-ös vizsgálaton is maximális, ötcsillagos eredményt ért el. Az XE a Škoda Superbet (21,7%), illetve az Alfa Romeo Giuliát (18,5%) megelőzve bizonyult a szegmens legjobbjának. A Jaguar testvérmárkája, a Land Rover a tavalyi győzelmét megismétlő Range Rover Evoque révén szerzett első helyezést a szavazáson. A szavazatok 34,1 százalékát elnyerő Evoque egyértelmű győzelmet aratott a kompakt szabadidőjárművek szegmensében, messze megelőzve a második Škoda Yetit (7,5%), illetve a Mazda CX-5 típust (6,1%).

A Land Rover további szép eredményt ért el az 'import szabadidőjármű' kategóriában, ahol a Range Rover Sport és a Range Rover ezüst-, illetve bronzérmet hozott el. A nemzetközi olvasótábor töretlenül rajong a Jaguar F-TYPE iránt: a kétüléses sportautó nem kevesebb, mint két második helyezést szerzett az 'import sportautók', illetve az 'import kabriók' körében. „Rendkívüli lelkesedéssel fogadtuk a három első helyezés hírét, ezúton szeretnénk köszönetünket nyilvánítani az auto motor und sport olvasóinak.” – kommentálta a Jaguar Land Rover sikerét a Best Cars 2016 szavazáson Dr. Ralf Speth, a Jaguar Land Rover elnök-vezérigazgatója. „Úgy véljük, sikerünk korántsem a véletlen műve. A kompakt, sportos XE, valamint az új generációs XF felső kategóriás szedán egyaránt ultramodern, elegáns Jaguar formatervet és innovatív műszaki tartalmat kínál. Jól mutatják, milyen magasra helyezzük a mércét a menetdinamika, a kényelem és a takarékos üzem terén: az F-TYPE gondosan hangolt felfüggesztése például új fejlesztésű, takarékos, mégis élénk Ingenium erőforrásokkal társul. Persze ne feledkezzünk meg a könnyű és biztonságos alumínium karosszériákról sem: az XE a közelmúltban részben ennek is köszönhette, hogy az Euro NCAP kategóriája legbiztonságosabb tagjának választotta meg. Mindezen túl a Range Rover Evoque megismételt győzelme a kompakt szabadidőjárművek kategóriájában jól mutatja, mennyire népszerű ez a kifinomult formavilágú, fejlett technológiákat felvonultató, divatteremtő modell. A három kategóriagyőzelem, valamint a további dobogós helyezések ösztönzőleg hatnak ránk. A Jaguar Land Rover lankadatlan elhivatottsággal fejleszti termékeit, illetve törekszik ügyfeleinek maradéktalan elégedettségére.” Az eredmények a németországi auto motor und sport, valamint további tizennégy európai és három Európán kívüli testvérkiadvány olvasóinak összesített szavazatait tükrözik. A résztvevők tizenegy kategóriában összesen 364 modellt rangsoroltak. Minden olvasó két szavazatot adhatott le: egyet a kategória abszolút legjobbnak tartott képviselőjére, és egy másodikat kedvenc importmodelljükre.

A ‘Best Cars’ szavazást 1976-ban alapították; az olvasóknak ekkor még csupán hat kategóriában kellett választaniuk. Az elmúlt 40 évben a szavazás hatalmas elismertségre tett szert világszerte.

BRITISH AUTOMOTIVE HUNGARY KFT

Discovery Sport 2.0 eD4 150 LÓERŐS DIESEL MOTORRAL MÁR 8 995 000 FT-TÓL