• A Land Rover 70. születésnapjának tiszteletére hatalmas, 250 méter széles Defender sziluettet rajzoltak a Francia Alpokban, 2700 méter magasban a hóba
   • A rajz a Wilks fivérek első, ikonikus skicce előtt tiszteleg, amelyet az Anglesey-i Red Wharf Bay tengerpartján rajzoltak a homokba, felvázolva az első Land Rover ikonikussá vált kontúrjait
   • A Land Rover meghirdeti a Land Rover Világnapját: 2018. április 30-án lesz 70 éve, hogy a márka bemutatkozott az 1948-es Amszterdami Autókiállításon
   • A Land Rover Világnapon ünnepi online közvetítés tiszteleg az eredeti Land Rover, valamint a fényűző Range Rover és a sokoldalú Discovery modellcsaládok előtt
   • Simon Beck hóművész így készítette el óriási hórajzát: FILM

   La Plagne, Franciaország, 2018. április 10. – 70 évnyi terepkaland és világjáró expedíció után a Land Rover új magasságokba juttatja a Defendert.

   A Francia Alpokban, a civilizációtól messze, egy havas hegyoldalon készült el a Defender több mint 250 méteres kontúrrajza. Az egyedi hóalkotással köszöntjük a Land Rover Világnapot: április 30-án lesz pontosan 70 éve, hogy az eredeti Land Rover a világ szeme elé lépett az 1948-as Amszterdami Autószalonon.
   Az egyedülálló alkotás azt a pillanatot idézi meg, amikor a Rover műszaki igazgatója Maurice Wilks először vázolta fel az eredeti Land Rover körvonalait a Red Wharf Bay homokjába, előadva ötletét fivérének, Spencer Wilksnek, a Rover ügyvezető igazgatójának. Az úttörő koncepció a 'Land Rover' nevet kapta, körvonalaiba nem nehéz belelátni a modern Defendert.

   „A Land Rover világszerte ismert, legendás márka, a Defender sziluettje eltéveszthetetlen, azonnal felismerhető. A hetvenedik évforduló különleges pillanat, amiről egész éves ünnepségsorozattal emlékezünk meg, egyrészt megtestesítve a Land Rover Above and Beyond szellemiségét, másrészt tisztelegve mindazok előtt, akik hozzájárultak a világ első számú szabadidőjármű-családjának létrejöttéhez.”

   Prof Dr Ralf Speth, a Jaguar Land Rover vezérigazgatója

   A Land Rover közös ünneplésre hívja a márka rajongóit: a Land Rover Világnap eseményeit online közvetítésen követhetik nyomon világszerte. Az adásban mindazok szerephez jutnak, akik nélkül nem valósulhattak volna meg a világ kedvenc terepjárói, akik megálmodták és megvalósították a Land Rover úttörő technológiáit, a Series modellektől kezdve az ikonikus Defenderen át a Range Rover 1970-es, majd a Discovery 1989-es bevezetéséig.
   Simon Beck hóművész, aki gyalogosan tapossa bele hatalmas geometrikus alkotásait a hóba, a fagypont alatti hőmérséklettel dacolva hozta létre az ünnepségsorozatot útjára indító Defender sziluettet 2700 méteres tengerszint feletti magasságon a Francia Alpokban, La Plagne-nál.
   A magaslati Defender megalkotásához Beck összesen 20 894 lépést tett meg, és nem kevesebb mint 16,5 kilométert gyalogolt a Francia Alpokban. „A hóművészethez kitartás, pontosság és testi erő szükséges – mindezek az erények az eredeti Defenderben is megvoltak.” – mondta. „A modell ikonikus, egyszerű és eltéveszthetetlen sziluettjét a világ minden pontján tévedhetetlenül felismerik; alighanem ez egész pályafutásom legkönnyebben beazonosítható alkotása.”

   A Land Rover Világnapot április 30-án ünnepeljük. Az online közvetítésre és a közös ünneplésre magyar idő szerint 21:00 órakor kerül sor a www.youtube.com/landrover oldalon, a #LandRover70Years hashtag beírásával.

BRITISH AUTOMOTIVE HUNGARY KFT