LAND ROVER DÍZEL KOROMRÉSZECSKE<br>-SZŰRŐ

MI AZ A DÍZEL KOROMRÉSZECSKE-SZŰRŐ (DPF), ÉS MIÉRT FONTOS?

TISZTA ÉS TAKARÉKOS

Hogy teljesítsék a 2009-ben bevezetett, szigorú károsanyag-kibocsátási korlátozásokat, minden új dízelmotort kipufogógáz-tisztító szűrővel szerelünk fel. Ezeket nevezik dízel koromrészecske-szűrőnek, vagy DPF-nek. A DPF szűrővel felszerelt járművek csekélyebb károsanyag-kibocsátással üzemelnek. A DPF felfogja és tárolja a kipufogógázokban megtalálható koromrészecskéket, ezzel csökkentve a károsanyag-kibocsátást.

AUTOMATIKUS SZŰRŐTISZTÍTÁS

A normál közlekedés során a kipufogógázban megtalálható koromrészecskék fennakadnak a részecskeszűrőben. Amikor szükségessé válik a szűrő tisztítása, a rendszer azt automatikusan elvégzi. Ezt a folyamatot regenerációnak nevezik. A legtöbb esetben a szűrő tisztítása automatikusan végbe megy. Ehhez azonban arra van szükség, hogy a motor elérje üzemi hőmérsékletét.

FIGYELMEZTETŐ LÁMPÁK

Bizonyos használati körülmények esetén (pl. ha gyakran autózunk rövid távokon, lassú forgalomban vagy hideg időben) előfordulhat, hogy a szűrő nem tud regenerálódni. Ilyenkor figyelmeztető lámpa gyullad fel a műszerfalon.

SÁRGA
A sárga fény azt jelzi, hogy szükségessé vált a regeneráció. Hajtson 60-112 km/óra sebességgel 20 percen át: ez elegendő a szűrő megtisztításához. Amennyiben a figyelmeztetést követően nem teszi lehetővé az öntisztulást, csökkenhet a jármű teljesítménye.
PIROS
A piros figyelmeztető fény azt jelzi, hogy a részecskeszűrő megtelt. Haladéktalanul vegye fel a kapcsolatot helyi Land Rover márkakereskedőjével.
ZÖLD
A regenerációs folyamat végeztével zöld visszajelző fény gyullad ki. Az öntisztulás folyamán kismértékben, átmeneti jelleggel megemelkedhet az üzemanyag-fogyasztás. A DPF automatikusan megtisztult; Ön ismét a szokott stílusában vezethet.
TOVÁBBI RÉSZLETEK
LAND ROVER ADBLUE ÉS DEF
Hogyan ellenőrizheti a DEF/AdBlue® szintet, és mikor töltse fel azt?
TOVÁBBI RÉSZLETEK
LAND ROVER BENZIN ÉS DÍZELMOTOROK
A Land Rover a legkülönfélébb motorokat és hajtásláncokat kínálja. Derítse ki, melyik jelenti az ideális megoldást az Ön számára.
TOVÁBBI RÉSZLETEK
ÁRAJÁNLAT KÉRÉSE
Tekintse meg különleges ajánlatainkat, akcióinkat!
Tesztvezetésre jelentkezés
Foglaljon időpontot tesztvezetésre a legközelebbi márkakereskedővel
ÁRLISTA LETÖLTÉSE
Ismerje meg részletesen a Land Rover modellkínálatát
MÁRKAKESESKEDÉSEK
Keressen Land Rover márkakereskedőt a közelben