NYILVÁNOS TÖLTŐPONTOK HASZNÁLATA

NYILVÁNOS TÖLTŐPONTOK HASZNÁLATA

TÖLTSE AKKUMULÁTORÁT, MIKÖZBEN PARKOL

Míg az otthoni töltésnél nincs kényelmesebb és gazdaságosabb megoldás,
ha úti céljánál gyorsan rátölt akkumulátorára, azzal meghosszabbíthatja Land Rover
elektromos hibrid (PHEV) járművének hatótávolságát.

Így ráadásul üzemanyag-költségeit és környezeti szénlábnyomát is csökkentheti,
hiszen hosszabb ideig használhatja autóját zéró károsanyag-kibocsátású elektromos (EV) üzemmódban.

HOL TÖLTHETEK OTTHONOMTÓL TÁVOL?

Gyors ütemben nő a nyilvános töltőpontok száma: ezek egyre több helyen érhetők el, a bevásárló központoktól az edzőtermekig, a parkolóktól
az irodaházakig, így Ön napról napra egyre több helyen töltheti autóját,
miközben parkol. Ráadásul egyszerűen megtalálhatja ezeket a helyszíneket.

TÖLTŐPONTOK KERESÉSE A
FEDÉLZETI NAVIGÁCIÓS RENDSZERBEN

A Land Rover InControl navigációs rendszerével bármikor odatalálhat a rendelkezésre álló, több ezer töltőpont bármelyikéhez. A rendszer ezen kívül az elsőtől az utolsó méterig vezető útvonaltervezés, valamint valós idejű forgalomfigyelés szolgáltatásokat is kínál.

A fedélzeti funkciókat csak akkor használja, ha az biztonságos. A vezetőnek mindenkor maximálisan irányítása alatt kell tartania a járművet.
TÖLTŐPONTOK KERESÉSE A<br> FEDÉLZETI NAVIGÁCIÓS RENDSZERBEN

HOGYAN TÖLTHETEK OTTHONOMTÓL TÁVOL?

Járművét kombinált töltőrendszer (Combined Charging System, CCS) segítségével csatlakoztathatja töltőpontra. A CCS rendszer kompatibilis a váltóáramú töltők kisebb töltési teljesítményével, illetve bizonyos modellek az egyenáramú gyorstöltőkkel is. Más autógyártók eltérő töltési szabványrendszereket (pl. CHAdeMO) alkalmaznak. Ezek ritkábban használatosak a töltőhálózatokon, és nem kompatibilisek az elektromos és elektromos hibrid Land Rover gépkocsikkal.Lassabb, váltóáramú töltőpontokkal találkozhat bevásárló központoknál, edzőtermeknél és parkolókban. Az egyenáramú gyorstöltőket általában autópályák és főutak mentén telepítik.

VÁLTÓÁRAMÚ (AC) TÖLTÉS

VÁLTÓÁRAMÚ (AC) TÖLTÉS

A legtöbb váltóáramú töltőpontnál saját kábelét kell használnia, ezért összes elektromos és elektromos hibrid (plug-in hibrid) járművünkhöz alapfelszerelésként kínálunk váltóáramú töltőkábelt2. Ez ugyanaz a kábel, mint amivel otthon is töltheti autóját.
EGYENÁRAMÚ (DC) GYORSTÖLTÉS

EGYENÁRAMÚ (DC) GYORSTÖLTÉS

Villámgyors töltés, otthonától távol Az egyenáramú gyorstöltő pontok fixen bekötött kábellel rendelkeznek, ezért ezek használatához nincs szükség autója saját kábelére.

HOGYAN FIZETHETEK A TÖLTÉSÉRT?

KÉZZEL VAGY ALKALMAZÁSBÓL

Habár léteznek ingyenes töltőpontok is, a legtöbb nyilvánosan hozzáférhető töltőhelyen praktikus fizetési konstrukciókkal - pl. mobil alkalmazás, felhasználói fiók vagy érintésmentes bankkártya - találkozunk. A legtöbb szolgáltató csatlakozási díjat, idő alapú díjazást (Ft/óra), és/vagy a felvett energiától függő díjat (Ft/kWh) számol fel.

Javasoljuk, hogy tájékozódjon a rendelkezésre álló szolgáltatókról, így minden helyzetben a lehető legkedvezőbb fizetési módozatot és a legsűrűbb töltőhálózatot választhatja. Ez különösen fontos, ha külföldön használja járművét.
KÉZZEL VAGY ALKALMAZÁSBÓL

AZ ELEKTROMOS ÉS ELEKTROMOS HIBRID MODELLEK FELFEDEZÉSE

TÖLTÉS

TÖLTÉS

Derítsen ki mindent, amit járműve otthoni vagy nyilvános töltéséről tudnia kell, a töltés időtartamától kezdve a megtakarításokig.
OTTHONI TÖLTÉS TELEPÍTÉSE

OTTHONI TÖLTÉS TELEPÍTÉSE

Elektromos járművét otthonában, szakember által telepített töltőboxról töltheti a legegyszerűbben és legkényelmesebben: minden reggel teli akkumulátorral indulhat útnak.

1Az InControl funkciók, opciók és azok elérhetősége piactól függően változik. A helyi elérhetőségekről és a felhasználás pontos feltételeiről érdeklődjön kereskedőjétől. Bizonyos szolgáltatások igénybe vételéhez megfelelő adatforgalmazásra képes SIM kártyára, illetve az értékesítő által javasolthoz képest kiegészítő előfizetések megrendelésére lehet szükség. A mobil adatkapcsolat nem garantálható mindenhol.
2Az elektromos töltőkábelek csak bizonyos piacokon elérhetők. Érdeklődjön helyi márkakereskedőjénél.