ELEKTROMOS HATÓTÁVOLSÁG

ELEKTROMOS HATÓTÁVOLSÁG

JUSSON EL BÁRHOVA, MAGABIZTOSAN

Akármerre csábítják a kalandok, az elektromos teljesítmény nem ismer határokat.

VÁROSBAN KIVÁLÓ AZ ELEKTROMOS

Akár 68 kilométeres† tisztán elektromos hatótávolságával a Range Rover Evoque elektromos hibrid egyetlen feltöltéssel képes zéró károsanyag-kibocsátással teljesíteni a rövidebb mindennapos utakat. Mivel pedig az elektromos energia kilométerenkénti költsége jellemzően alacsonyabb, ezzel költségeit is csökkentheti.
VÁROSBAN KIVÁLÓ AZ ELEKTROMOS

MILYEN MESSZIRE UTAZHATOK ELEKTROMOS ÜZEMBEN?

Ismerje meg a Land Rover legújabb elektromos hibrid modelleinek elektromos hatótávolságát.

ÚJ RANGE ROVER elektromos hibrid

ÚJ RANGE ROVER elektromos hibrid

A tökéletes Range Rover. Elektromos hatótávolság: akár 113 km‡ ††.
ÚJ RANGE ROVER SPORT ELEKTROMOS HYBRID

ÚJ RANGE ROVER SPORT ELEKTROMOS HYBRID

Zsigeri, drámai, kompromisszumoktól mentes. Elektromos hatótávolság: akár 115 km‡††.
RANGE ROVER VELAR ELEKTROMOS HYBRID

RANGE ROVER VELAR ELEKTROMOS HYBRID

A feltűnően sokoldalú Range Rover. Elektromos hatótávolság: akár 61 km‡ †.
RANGE ROVER EVOQUE ELEKTROMOS HYBRID

RANGE ROVER EVOQUE ELEKTROMOS HYBRID

A kompakt, városi Range Rover. Elektromos hatótávolság: akár 62 km‡ †
DISCOVERY SPORT ELEKTROMOS HYBRID

DISCOVERY SPORT ELEKTROMOS HYBRID

A sokoldalú kompakt szabadidőjármű. Elektromos hatótávolság: akár 60 km‡ ††
DEFENDER ELEKTROMOS HYBRID

DEFENDER ELEKTROMOS HYBRID

A legjobb terepalkalmasságú Land Rover.
Elektromos hatótávolság: akár 51 km‡ ††.

A TÉNYLEGES ELEKTROMOS HATÓTÁVOLSÁG MIÉRT MARAD EL GYAKRAN A HIVATALOS ÉRTÉKTŐL?

A hivatalosan közzétett értékeket azonos feltételek mellett végzett teszteken mérik, így alkalmasak az egyes típusok összehasonlítására. Az összes autógyártó a WLTP (World Light Harmonised Test Procedure, könnyű járművek globálisan összehangolt mérési szabványa) normát követve végzi el a vizsgálatokat, és ezek adatait tünteti fel.

A kontrollált körülmények között, meghatározott hőmérsékleten elvégzett WLTP tesztekkel szemben a valós életben számos tényező befolyásolja a hatótávolságot, így a menetsebesség, a környezeti hőmérséklet, vagy a jármű aktuális össztömege.
A TÉNYLEGES ELEKTROMOS HATÓTÁVOLSÁG MIÉRT MARAD EL GYAKRAN A HIVATALOS ÉRTÉKTŐL?

HOGYAN ÉRHETEM EL A LEGNAGYOBB HATÓTÁVOLSÁGOT?

Az elektromos hatótávolság jellemzően függ a tényleges menetkörülményektől. Amennyiben rendelkezik otthoni töltővel, a helyi utazások során nem valószínű, hogy aggódnia kellene a hatótávolság miatt. Ezzel együtt léteznek olyan egyszerű fogások, amelyekkel meghosszabbíthatja járműve hatótávolságát.

ELŐKLIMATIZÁLÁS

ELŐKLIMATIZÁLÁS

Az előklimatizálás funkcióval álló helyzetben hűtheti vagy fűtheti a töltőre csatlakoztatott Land Rover belső terét, illetve akkumulátorát. Mivel a rendszer ilyenkor az ehhez szükséges energiát a hálózatból veszi, nem meríti az akkumulátort, így Ön maximális hatótávolsággal indulhat útnak.
MENETSEBESSÉG

MENETSEBESSÉG

Ha egyenletes sebességgel halad, lehetőség szerint kerülve a gyakori, intenzív gyorsításokat és erős fékezéseket, azzal meghosszabbíthatja elektromos hatótávolságát.
ECO ÜZEMMÓD

ECO ÜZEMMÓD

Az Eco üzemmód aktiválásával egyszerűen hosszabbíthatja meg járműve hatótávolságát. Az üzemmód bizonyos paraméterek - pl. utastéri hőmérséklet, belső levegőkeringetés - beállításait módosítva csökkenti az energiafelhasználást, és ezáltal növeli a hatótávolságot.
FÉKENERGIA-VISSZANYERÉS

FÉKENERGIA-VISSZANYERÉS

Amint felemeli lábát a gázpedálról, az intelligens vezérlő rendszer regeneratív módon fékezi a járművet, és kényelmesen lelassítja azt, miközben az így megtermelt energiával tölti az akkumulátort, és optimalizálja a hatótávolságot. Ha Ön a fékre lép, azzal megnövelheti a visszanyert energia mértékét.

AZ ELEKTROMOS ÉS ELEKTROMOS HIBRID MODELLEK FELFEDEZÉSE

ELEKTROMOS ÉS ELEKTROMOS HIBRID JÁRMŰVEK

ELEKTROMOS ÉS ELEKTROMOS HIBRID JÁRMŰVEK

Ismerje meg elektromos és elektromos hibrid járműveink kínálatát, amelyek újraértelmezik a Land Rovertől megszokott menet- és terepképességeket, modern prémium értékeket.
ELEKTROMOS ÉS HIBRID AKKUMULÁTOR-TECHNOLÓGIA

ELEKTROMOS ÉS HIBRID AKKUMULÁTOR-TECHNOLÓGIA

Ismerje meg azt a robusztus technológiát, amely járműveinket hajtja, és fenntartható stratégiánkat meghatározza.
TÖLTÉS

TÖLTÉS

Derítsen ki mindent, amit járműve otthoni vagy nyilvános töltéséről tudnia kell, a töltés időtartamától kezdve a megtakarításokig.

Az elektromos hatótávolságot sorozatgyártású gépkocsival, szabványosított útvonalon végighaladva mérik meg. Az elért hatótávolság a jármű és az akkumulátor állapotától, a ténylegesen választott útvonaltól, valamint a környezeti viszonyoktól és a vezetési stílustól függően eltérő lehet.

A feltüntetett NEDC2 értékeket az Európai Uniós előírásokkal összhangban, teljesen feltöltött akkumulátorral elvégzett, WLTP norma szerinti mérésekből számítottuk ki. Kizárólag az összehasonlítás céljára szolgálnak. A valós üzemanyag-fogyasztási adatok eltérőek lehetnek.2A CO2-kibocsátásra, üzemanyag-fogyasztásra, energia-felhasználásra és hatótávolságra vonatkozó adatok a vezetési stílus, a környezeti körülmények, a terhelés, valamint felszerelt kerekek és tartozékok függvényében változhatnak. Az NEDC2 értékeket a megfelelő WLTP számadatokból, hivatalos kormányzati képlet segítségével számoltuk ki, és azokat az értékeket szemléltetik, amelyeket a régi NEDC teszt szerint végzett mérések alapján kaptunk volna. Ennek alapján számítható ki a megfelelő adózási sáv.

††A feltüntetett adatok az Európai Uniós előírásokkal összhangban, teljesen feltöltött akkumulátorral elvégzett, hivatalos gyártói vizsgálatok eredményei. Kizárólag az összehasonlítás céljára szolgálnak. A valós üzemanyag-fogyasztási adatok eltérőek lehetnek.2A CO2-kibocsátásra, üzemanyag-fogyasztásra, energia-felhasználásra és hatótávolságra vonatkozó adatok a vezetési stílus, a környezeti körülmények, a terhelés, a felszerelt kerekek és tartozékok, a tényleges útvonal, valamint az akkumulátor állapota függvényében változhatnak. A hatótávolságot sorozatgyártású gépkocsival, szabványosított útvonalon mérik meg.