BENZIN VAGY DÍZELMOTOROK

MEGALAPOZOTT DÖNTÉS

SZÉLES MOTORVÁLASZTÉK

Talán már kiválasztotta azt a Land Rover típust, amely a legközelebb áll a szívéhez, és vélhetően tisztában van a dízel-, benzines és plug-in hybrid hajtásláncok kínálatával. De vajon melyik jelenti az ideális megoldást Önnek? A Land Rover motorválasztékából kiválaszthatja az életmódjához, illetve a jellemző autóhasználatához leginkább illő lehetőségeket.

HASONLÍTSA ÖSSZE JÁRMŰVEINKET
MERRE KÖZLEKEDIK A LEGGYAKRABBAN?
VÁROSON BELÜL
Amennyiben járművet rendszerint a városhatáron belül, rövidebb távolságokra - például iskolába vagy boltba járásra - használja, a benzinmotor lenne a legalkalmasabb megoldás. Ritkán vezet autópályán, kis távolságokat tesz meg, és azt is főleg lakott területen.
VÁROSOK KÖZÖTT
Azok az autóvezetők, akik nagy távolságokat tesznek meg autópályán, és ritkán használják autójukat a városban, jó alternatívát jelenthet a dízelmotor.
ORSZÁGÚTON
Ha a városon kívül él, de rendszeresen ingázik autópályán, érdemes megfontolni a dízelmotort.
VÁLTOZÓ
Ha örömét leli a vezetésben, és szenvedélyesen vezet országúton csak a vezetés kedvéért, városban viszont ritkán jár, a benzin- és a dízelmotor egyaránt jó megoldás lehet.
INGENIUM MOTOROK

Ingenium dízelmotorjaink akár 152g/km CO2-kibocsátásra képesek (Range Rover Evoque). Próbáljon ki egy Land Rovert tesztvezetésen: így személyesen is megismerkedhet az autóval és próbára teheti a motor teljesítményét.

TESZTVEZETÉSRE JELENTKEZÉS
A LEGFONTOSABB TÉNYEK
EURO 6-OS MOTOROK
Euro 6-os dízelmotorjaink a világ legtisztább erőforrásai közé tartoznak. Károsanyag-kibocsátásuk megfelel a benzinmotorokénak, ám CO2-ból 20-25 százalékkal kevesebbet bocsátanak ki.
NITROGÉN-OXIDOK
2015 szeptembere óta minden járművünket fejlett szelektív katalitikus redukciós (SCR) kipufogógáz-kezelő rendszerrel (azaz AdBlue adalékkal) szereljük fel, amely hozzájárul az NOx-kibocsátás mérsékléséhez.
RÉSZECSKESZŰRŐK
2004 és 2016 között több mint 90 százalékkal csökkent motorjaink NOx-kibocsátása. A nagy hatásfokú részecskeszűrők (DPF) a dízelmotorból kibocsátott koromrészecskék 99,9 százalékát felfogják.
SZÓSZEDET
NOx

A nitrogén-oxidok a légminőséget rontó gázok.

CO<sub>2</sub>

A szén-dioxid a globális felmelegedéshez hozzájáruló gáz.

PM

Koromrészecske: a kipufogógázban megtalálható, a légminőséget rontó szilárd és cseppfolyós részecskék.

EU5

2009 szeptemberében bevezetett Euro 5-ös károsanyag-kibocsátási norma - a részecskeszűrő bevezetése.

EU6

2014 szeptemberében bevezetett Euro 6-ös károsanyag-kibocsátási norma - a szelektív katalitikus redukció (SCR) technológia bevezetése.

DEF

Dízel kipufogógáz-kezelő folyadék (közismert nevén AdBlueTM) - oldat, amely a kipufogógázba befecskendezve mérsékli a NOx-kibocsátást.

DPF

Dízel koromrészecske-szűrő, kiszűri a kipufogógázban található részecskék 99,9%-át.

SCR

A szelektív katalitikus redukció technológia olyan aktív kipufogógáz-kezelő rendszer, amely mérsékli az NOx-kibocsátást.

NEDC

Új európai menetciklus: a járművek károsanyag-kibocsátásának mérésére, illetve adó-besorolására szolgáló laboratóriumi tesztfolyamat

RDE

Valós menetkörülmény között mért kibocsátás - Módosított EU6-os szabályozás, amely a valós járműhasználat körülményeit szimulálja.

WLTP

A WLTP (globális harmonizált könnyű gépjármű teszteljárás) a 2017-től folyamatosan bevezetésre kerülő, új eljárás, amely az Európában forgalomba állított személygépjárművek üzemanyag-fogyasztását, energiafelhasználását, hatótávolságát és károsanyag-kibocsátását méri, kiváltva az üzemanyag-fogyasztás és károsanyag-kibocsátás mérésére korábban alkalmazott NEDC (új európai menetciklus) normát. Az új norma segítségével mért számadatok közelebb állnak a valós autóhasználathoz. Az eljárás során opciós tartozékokkal kiegészítve mérik a járműveket; a tesztfolyamat és a vezetési profil jóval nagyobb igénybevételt jelent. A két szabvány közötti eltérések nem a teljesítmény csökkenésének, sokkal inkább az eltérő tesztmódszereknek tudhatók be.

ISMERJE MEG A LAND ROVER MÁRKÁT
LAND ROVER
Találja meg az igényeinek tökéletesen megfelelő Land Rover modellt.
TOVÁBBI RÉSZLETEK
FENNTARTHATÓSÁG
Napról napra arra törekszünk, hogy gyártótevékenységünket fenntarthatóbbá tegyük, és csökkentsük annak üzemi hatásait.
TOVÁBBI RÉSZLETEK
INNOVÁCIÓ
Fedezze fel, mérnökeink és tervezőink hogyan alkotják meg a holnap SUV technológiáit.
TOVÁBBI RÉSZLETEK
ÁRAJÁNLAT KÉRÉSE
Tekintse meg különleges ajánlatainkat, akcióinkat!
Tesztvezetésre jelentkezés
Foglaljon időpontot tesztvezetésre a legközelebbi márkakereskedővel
ÁRLISTA LETÖLTÉSE
Ismerje meg részletesen a Land Rover modellkínálatát
MÁRKAKESESKEDÉSEK
Keressen Land Rover márkakereskedőt a közelben

‡ All figures are manufacturer’s targets and subject to final confirmation ahead of production. Note that CO2 and fuel economy figures can vary according to wheel fitment, and the lowest figures may not be achievable with the standard wheels.