2022. március 28.

A JAMES BOND-FILMEK AUTÓS KASZKADŐRE, MARK HIGGINS EGY EGYEDI KIVITELŰ, RALI-SPECIFIKÁCIÓJÚ DEFENDERREL ÜNNEPLI A 007-ES FILMEK HATVANADIK ÉVFORDULÓJÁT
A háromszoros brit ralibajnok a Bowler Defender Challenge egyik futamában ül a volán mögé, így ünnepelve a filmtörténelem legendás alakját

James Bond 60 éves: hatvan évvel ezelőtt született meg a legelső James Bond film: a Dr. No 1962. október 5-én került a filmszínházakba.
Rali-specifikációjú Defender: a James Bond-filmek 60 éves története által ihletett dekorációba bújtatott Defender 90 – volánjánál a 007-es filmek autós kaszkadőrével, Mark Higgins-szel – március 26-án, a 2022. évi Bowler Defender Challenge észak-walesi futamán áll rajthoz
Tartós kapcsolat: a Land Rover járművei csaknem 40 éve jelennek meg a James Bond-filmek emlékezetes jeleneteiben, az 1983-as Polipkától kezdve az új Defendert felvonultató Nincs idő meghalni című alkotásig
Ünnepi Defender: a Defender egyedi fekete/arany dekorációja a filmes franchise 60. évfordulóját ünnepli
Csapatmunka: a háromszoros brit ralibajnok Mark Higgins a tapasztalt navigátorral, Claire Williams-szel együtt tér vissza a brit ralisport világába
Kemény, mert Defender: a 300 lóerős Defender 90 egy sor versenycélú átalakításon esett át, a teljesen integrált bukókerettől kezdve az egyedi fejlesztésű, nagy teljesítményű felfüggesztésig, a megerősített hűtőrendszertől a versenyövekig.

Hatvan évvel ezelőtt készült el a legelső James Bond-film, és ennek a kerek évfordulónak a tiszteletére a Land Rover egy rali-specifikációjú, különleges kivitelű Defender 90 versenyautóval vesz részt a 2022-es Bowler Defender Challenge március 26-i, észak-walesi futamán.

A Defender 90 – amely a legújabb, Nincs idő meghalni című Bond-filmben is szerephez jutott – a klasszikus James Bond-stílus szerint fekete/arany színvilágban pompázik. Az erőt sugárzó megjelenésű autó oldalán és tetőlemezén egyedi, 60. évfordulós 007-es logó látható.

Az autót a háromszoros brit ralibajnok Mark Higgins, a Bond-filmek autós kaszkadőre vezeti majd Claire Williams navigátorral az oldalán. Higgins négy James Bond-filmben – A Quantum csendje, Skyfall, Spectre - a Fantom visszatér, Nincs idő meghalni – kapott szerepet autós kaszkadőrként.

„Az új Defender már szériakivitelében is egy robusztus, rendkívüli menet- és terepképességekkel bíró jármű. A Nincs idő meghalni forgatásán pedig a legtechnikásabb kaszkadőrfeladatokkal is megbirkózott. A Bowler-csapat által végzett versenycélú átalakításokkal, no meg navigátorommal, Claire-rel együtt minden okunk megvan arra, hogy bízzunk a nagyszerű eredményben” – nyilatkozta Mark Higgins ralibajnok, a James Bond-filmek kaszkadőre.

A verseny-specifikációjú Bond Defender alapját a jelenleg gyártott és forgalmazott Defender 90 P300 Ingenium benzinmotorral szerelt változata adja. A modell egy sor biztonsági célú átalakításon esett át: teljes bukókeretet kapott, motor- és sebességváltó-hűtését megerősítették, továbbá sportkipufogót és új hátsó légterelőt szereltek rá.

A további módosítások között említést érdemelnek a vegyes használatú abroncsokkal szerelt 18 colos, megerősített Bowler keréktárcsák, a módosított segédvázkereteken nyugvó, egyedi fejlesztésű felfüggesztés, az új rugók, valamint a szerkezeti szilárdságot növelő, egyedi rugótornyok.

A brit motorsport-szövetség által felügyelt és a Bowler által szervezett Bowler Defender Challenge 2022-es évadában 12 csapat vesz részt; a széria olyan globális tereprali-versenyek előszobájának tekinthető, mint az évente megrendezésre kerülő Dakar-rali. Mark és Claire március 26-án Dolgellauban, a murvás útvonalon zajló észak-walesi ralin állnak rajthoz.


A James Bond-filmekben 1983 óta megjelent Land Rover járművek:

• Polipka (Octopussy, 1983) – Range Rover Rapport Huntsman
• Halálvágta (A View to A Kill, 1985) – Range Rover
• Halálos rémületben (The Living Daylights, 1987) – Land Rover Series III, páncélozott Land Rover Series III, Range Rover
• A világ nem elég (The World Is Not Enough, 1999) – egyedi kivitelű Defender 90
• Halj meg máskor (Die Another Day, 2002) – Range Rover L322
• Casino Royale (2006) – Range Rover Sport
• A Quantum csendje (Quantum of Solace, 2008) – Range Rover Sport
• Skyfall (2012) – Defender, Discovery 4, Range Rover L322 Series III
• Spectre – A Fantom visszatér (Spectre, 2015) – Defender Bigfoot, Discovery Sport, Range Rover
• Nincs idő meghalni (No Time To Die, 2021) – Defender 2020, Land Rover Series III, Range Rover Series I, Range Rover Sport SVR

A Wallis Automotive Europe
A WAE Kft az AutoWallis csoport dinamikusan fejlődő tagja, közel 30 éves független gépjármű nagykereskedelmi múlttal rendelkezik. Jelenleg két ázsiai „4x4 specialista” gyártót képvisel, a japán Isuzut Magyarországon, míg a dél-koreai Ssangyongot Magyarországon, Csehországban, Romániában és Szlovákiában. A Jaguar és Land Rover márkákat 2016-tól forgalmazza az adriai régió 8 országában, valamint 2020. április 1-től Magyarországon is.
Leányvállalata, a WAE CEE 2020 decembere óta látja el a komoly múltra visszatekintő német Opel személyautók és haszonjárművek importőri feladatait Magyarországon, Szlovéniában, Horvátországban és Bosznia-Hercegovina területén.
https://www.wae.hu/


A Land Rover
A Land Rover 1948 óta gyártja megbízható összkerékhajtású típusait, amelyek felülmúlhatatlan terepalkalmasságról tettek tanúbizonyságot. Defender, Discovery, Discovery Sport, Range Rover, Range Rover Sport, Range Rover Velar és Range Rover Evoque – ezek a modellek egytől egyig a terepjárók világának meghatározó képviselői; a gyártott autók 80 százalékát több mint 100 exportpiacon értékesítik.
https://www.landrover.com

Sajtóoldal: https://media.landrover.com

Land Rover csatornák:

Facebook: http://www.facebook.com/LandRover;
https://www.facebook.com/LandRover.Magyarorszag
Twitter:  http://twitter.com/LandRover
Instagram:  http://instagram.com/LandRover
https://www.instagram.com/landrover_magyarorszag/
YouTube: http://www.youtube.com/LandRover


További információ:
Saliga Réka, Mediator Group
Mobil: +36 70 319 4209
E-mail: press@wae.hu