2022. JÚLIUS 28.

A LAND ROVER CLASSIC BEMUTATJA AZ EXPEDÍCIÓS IHLETÉSŰ, LIMITÁLT KIADÁSÚ CLASSIC DEFENDER WORKS V8 TROPHY II MODELLTMindössze 25 darab Classic Defender készül, választhatóan 90, 110 vagy 110 Double Cab Pick-Up felépítménnyel. Az egyedi, expedíciós ihletésű rejtőfóliázással ellátott járművek részt vehetnek az exkluzív Land Rover Trophy kaland-verseny következő futamán

• A Land Rover Classic 25 darab, egyedi megjelenésű Classic Defender Works V8 Trophy II gépkocsi megépítésével tiszteleg a múlt legendás globális Land Rover expedíciói előtt

• Az expedíciós ihletésű, karakteres rejtőfóliázás 23 olyan, emlékezetes helyszínt idéz meg, ahová az elmúlt több mint 70 év folyamán a Land Rover terepkalandokat és kutatóexpedíciókat szervezett

• A Defender és Series modellek ikonikus sziluettje is fel-feltűnik a rejtőmintázat grafikájában, lehetőséget teremtve arra, hogy már elindulás előtt átélhessük a felfedezés örömét és izgalmát

• A különleges jármű választható 90 és 110 Station Wagon kivitelben, illetve most első ízben korlátozott példányszámban 110 Double Cab Pick-Up felépítménnyel is elérhető a Defender Works V8

• A Classic Defender Works V8 Trophy II sorozat minden egyes vásárlója meghívást kap a Land Rover Classic által megtervezett és szervezett, a második alkalommal szervezett, háromnapos Trophy kalandversenyre

• A mostani Defender Trophy annak a 2021-ben bemutatott Defender Works V8 Trophy modellnek a nyomdokain jár, amelynek huszonöt, műszakilag átdolgozott példányát Eastnor Yellow színben hozták forgalomba

• A széria minden egyes példányát a Land Rover Classic elhivatott munkatársai szerelik össze. Hajtásukról 405 lóerős, 5.0 V8-as benzinmotor és nyolcfokozatú ZF automata sebességváltó gondoskodik, a vezethetőségért feljavított fékrendszer és mindenre kiterjedő futóműcsomag felel

• A jellegzetes Fuji White / Narvik Black külső megjelenést selyemfényű fekete motorházfedél, valamint fekete külső dekorrészletek teszik még erőteljesebbé, kiegészítve a klasszikus hangvételű Land Rover Trophy emblémával

• A terepalkalmasságot olyan kiegészítő tartozékok javítják, mint a beépített csörlővel szerelt első védőkeret, a szélvédő fölött, az autó teljes szélességében futó, nagy fényerejű LED-es kiegészítő világítás, a küszöbvédő elemek, a külső bukókeret, valamint a hátsó vonószem

• Az utastérben a Recaro sportüléseket, a műszerfalat és további felületeket kéttónusú Windsor bőr borítja, az utasok szórakoztatásáról Land Rover Classic infotainment rendszer gondoskodik, a műszerfalon pedig egy Elliot Brown óra található, amelynek számlapja a külső rejtőmintázatot idézi


Coventry, Egyesült Királyság, 2022. július 28. – A Land Rover Classic huszonöt darab, exkluzív Classic Defender Works V8 Trophy II gépkocsit hoz forgalomba; az expedíciós ihletésű járművek és az azokhoz kapcsolódva kínált kalandélmény a márka globális offroad és expedíciós kiválósága előtt tiszteleg.

A Land Rover járművei hét évtizede segítenek a felfedezőknek eljutni korábban megközelíthetetlen helyekre. A limitált széria minden egyes darabja speciális rejtőfóliázást kapott: ezen huszonhárom olyan térség jelenik meg, ahová a legendás terepjáró példányai az elmúlt hetven év során eljutottak, beleértve a Camel Trophy, a First Overland, illetve a G4 Challenge expedíciók helyszíneit is.

Az ügyfelek nem pusztán egy egyedi, nagy gyűjtői értéket képviselő járművet vásárolhatnak meg, de lehetőséget kapnak arra is, hogy részt vegyenek az exkluzív, háromnapos Land Rover Trophy kalandverseny második kiadásán. A Land Rover Trophy-n életre szóló emlékek születnek, tartós barátságok szövődnek, ráadásul a feledhetetlen élmény során az autók is egyedi patinára tesznek szert. Az ügyfelek szakértőink útmutatását követve hajtanak végre különböző offroad feladatokat, amelyeket a Land Rover legendás globális expedíciói ihlettek.

A Land Rover offroad hagyatéka előtt tisztelgő, egyedi rejtőmintázatú Classic Defender Works V8 Trophy modelleket 2012 és 2016 között gyártott Defender modellek alapjaira építik. Ezeket először darabjaikra szedik, majd a legmagasabb minőségi elvárások szerint, kézi munkával építik újra. A feljavított műszaki paraméterekkel rendelkező modelleket a Land Rover Classic elhivatott munkatársai fejlesztették és gyártják.

A feltartóztathatatlan terepalkalmasságról egy sor külső módosítás gondoskodik. Elöl csörlővel felszerelt, masszív védőelem keretezi az egyedi kialakítású hűtőmaszkot. A fekete motorházfedél selyemfényű kivitele erős napsütésben csökkenti a vakító tükröződéseket, az éjszakai terepjárás során pedig 127 cm széles LED-es kiegészítő lámpasor gondoskodik a minél tökéletesebb látási viszonyokról.

A Classic Defender Works V8 Trophy II gázlómélysége 500 mm, az esetleges mentést hátsó vonószem segíti, a sérülésektől küszöbvédő elemek és külső bukókeret óvják a karosszériát. Az expedíciós tetőcsomagtartó megközelítését hátsó létra segíti. Az összképet Land Rover Trophy emblémák, valamint a sárfogókat díszítő, fehér logók teszik teljessé.

A Recaro sportüléseket kiváló minőségű, fekete és fehér Windsor bőrbe vonták; a kontrasztos varrású ülések kiváló megtámasztást nyújtanak, ugyanakkor rendkívül kényelmesek is. Szintén bőrkárpitozást kapott a műszerfal, az ajtók és a tető, teljessé téve a kézi kivitelezés semmihez sem fogható hatását.

A Land Rover Classic által kínált, modern infotainment rendszer beépített navigációs funkciót és okostelefon-integrációt kínál, így kombinálva a korhű megjelenésű műszerfalat a legújabb multimédiás lehetőségekkel. A még kényelmesebb használatot segíti a ZF automata sebességváltóhoz társított, ergonomikus váltókar.

A belső tér megjelenését egyedi Land Rover Trophy rajzolatú óra teszi tökéletessé. Az Elliot Brown által tervezett időmérő különleges számlapján az autó külső rejtőmintázata köszön vissza. A Trophy vásárlóknak szánt egyedi, robusztus Competitor’s Edition órát ezúttal is Elliot Brown készítette. Azok sem maradnak különleges óra nélkül, akik nem jutnak hozzá a limitált széria egyik példányához: Elliot Brown ugyanis forgalomba hoz egy ezer darabos óra-sorozatot, amelynek dizájnját a Land Rover Classic Defender Works V8 Trophy II ihlette.

A Classic Defender Works V8 Trophy II közvetlenül a Land Rover Classictól vásárolható meg 90, 110 és 110 Double Cab kivitelben. Az Egyesült Királyságban a 90-es modell induló ára 225 000 angol font (kb. 108 millió Ft.)

A V8-as Defenderek története

• A Defender szériában és annak sorozatgyártású elődeinél először 1979-ben, a Series III Stage 1 V8 típusnál jelent meg V8-as erőforrás. A 3,5 literes, porlasztós Rover V8-as legnagyobb teljesítménye 90 lóerő volt.

• Az 1983-as Land Rover One Ten, illetve az 1984-es Ninety modellek ugyanazt a 3.5 V8-as Rover erőforrást alkalmazták, mint a Series III Stage 1 V8, ám 113 (majd 1987-től 135) lóerőre növelt teljesítménnyel.

• 2021 februárjában a Land Rover Classic bemutatta a Land Rover Works V8 Trophy szériát. A 90 és 110 Station Wagon karosszériával készülő, egyedi Eastnor Yellow fényezésű autók megjelenését Narvik Black részletek és a karosszéria színére fényezett, nagy teherbírású acél keréktárcsák tették teljessé.

• A Land Rover ezzel egy időben, 2021 februárjában vezette be az új Defender 90 és 110 modellek V8-as változatát. Az új 525 lóerős, kompresszoros erőforrásnak köszönhetően minden idők leggyorsabb, legnagyobb teljesítményű sorozatgyártású Defender modellje 4,9 mp alatt gyorsul 96 km/órára, végsebessége eléri a 239 km/órát.


Szerkesztői jegyzetek:

A Land Rover Classic a veterán Land Rover modellek, eredeti alkatrészek, szakértő szervizszolgáltatások és feledhetetlen élmények hivatalos forrása.

A reménybeli Land Rover Classic ügyfelek a következő elérhetőségeken érdeklődhetnek:
sales@classic-jaguarlandrover.com / +44 (0) 2476 566 600 / www.landrover.com/classic

A Land Rover Classic által kínált járművek, szolgáltatások, alkatrészek és élmények megtekinthetők a http://www.landrover.com/classic weboldalon.

A Land Rover Classic alkatrészekre – köztük az eredeti Defenderhez kínált teljesítménynövelő megoldásokra – vonatkozó információkért keresse fel a www.parts.jaguarlandroverclassic.com weboldalt.

További Land Rover Classic sajtóinformációk a www.media.landrover.com weboldalon.


Sajtóoldal: www.media.landrover.com


Land Rover csatornák:

Instagram: http://instagram.com/LandRover.Classic
Facebook: http://www.facebook.com/LandRover
Twitter: http://twitter.com/LandRover
YouTube: http://www.youtube.com/LandRover