A JAGUAR LAND ROVER EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁST KÖTÖTT AZ NVIDIA VÁLLALATTAL

• A Jaguar Land Rover Reimagine stratégiájának égisze alatt létrejövő együttműködés 2025-tól vadonatúj prémium élményt kínál az ügyfeleknek
• A két vállalat szoftver-szakértői közösen fejlesztenek mesterséges intelligencián alapuló autonóm mobilitási és online szolgáltatásokat az NVIDIA DRIVE platformot alkalmazó jövőbeli járművek számára
• Az NVIDIA mesterséges intelligenciája új generációs biztonságot, valamint egyedi, márka-centrikus digitális szolgáltatásokat tesz lehetővé


A Jaguar Land Rover több évre szóló stratégiai együttműködési megállapodást kötött a mesterséges intelligencia (AI) és a számítástechnikai megoldások terén vezető szerepet betöltő NVIDIA vállalattal, hogy közös erővel új generációs automatizált vezetési rendszereket, valamint mesterséges intelligencián alapuló szolgáltatásokat és élményt fejlesszenek és kínáljanak az autógyártó ügyfeleinek.

A 2025. modellévtől kezdődően minden új Jaguar és Land Rover gépkocsi az NVIDIA DRIVE™ szoftver alapú platformra épül, amely aktív biztonsági, autonóm mobilitási és parkolási, valamint vezetőtámogató rendszerek széles skáláját biztosítja számukra. Az utasok mesterséges intelligencia (AI) alapú szolgáltatásokat élvezhetnek, a vezető- és utasfelügyelettől kezdve a jármű környezetének emelt szintű megjelenítéséig.

A teljes körű megoldást kínáló rendszer alapját a NVIDIA DRIVE Hyperion™ biztosítja, amely centralizált DRIVE Orin™ AV számítógépeket; DRIVE AV és DRIVE IX szoftvert; biztonsági, vagyonvédelmi és hálózati rendszereket; valamint környezeti szenzorokat alkalmaz. A jármű mesterséges intelligencia alapú „agya” a Jaguar Land Rover operációs rendszert futtató DRIVE Orin, míg a DRIVE Hyperion a „központi idegrendszer”.

A Jaguar Land Rover ezen kívül házon belül kidolgozott adatközpont megoldásokat és NVIDIA DGX™-et alkalmaz a mesterséges intelligencia modellek képzésére, illetve NVIDIA Omniverse™-re épülő DRIVE Sim szoftvert a valós idejű, fizikailag helyes szimulációk megvalósítására.

A Jaguar Land Rover szoftver által definiált szolgáltatásai és végpontok közötti verifikációs és validációs architektúrája lehetővé teszi, hogy a jármű teljes élettartama során vezeték nélküli szoftverfrissítések formájában innovatív támogatott és automatizált vezetési szolgáltatásokat vezessenek be. A Jaguar Land Rover célkitűzése, hogy 2039-re teljes termékkínálata, tevékenységei és beszállítói lánca viszonylatában nettó zéró szénkibocsátást érjen el.A Jaguar Land Rover: A modern prémium jövőjének az újraértelmezése

Két karakteres brit márkáján keresztül a Jaguar Land Rover újraértelmezi a modern prémium jövőjét.
Termékportfoliónk a tisztán elektromos hajtástól a hálózatról tölthető (plug-in) hibrideken át a mild hibrid járművekig terjed, és magában foglalja a legmodernebb benzin- és dízelmotorokat is. A kategóriaelső Jaguar és Land Rover modellek iránt világszerte nagy a kereslet, a cégcsoport a 2020/21-es pénzügyi évben 127 országban 439 588 gépkocsit értékesített. A Land Rover három modellcsaládja – a Range Rover, a Discovery és a Defender – révén a prémium szabadidőjárművek globális piacának vezető szereplője. A Jaguar a világon elsőként kínált tisztán elektromos, nagyteljesítményű prémium szabadidőjárművet: a Jaguar I-PACE-t.

Ízig-vérig brit vállalat vagyunk: két jelentős formatervezési és fejlesztő létesítményt, három járműgyártó üzemet, valamint egy motorgyártó és egy akkumulátor-összeszerelő központot üzemeltetünk az Egyesült Királyságban. Emellett Kínában, Brazíliában, Indiában, Ausztriában és Szlovákiában is működnek üzemeink. A vállalat hét technológiai központja közül három az Egyesült Királyságban (Manchester, Warwick (NAIC) és London) működik, emellett további telephelyek üzemelnek Shannon városában (Írország), Portlandben (Egyesült Államok), Budapesten (Magyarország), valamint Pekingben (Kína).

A cégcsoport Reimagine stratégiájában kulcsfontosságú szerep jut a Land Rover és Jaguar márkák villamosításának, méghozzá két eltérő, karakteres formában. Az évtized végére minden Jaguar és Land Rover modell megvásárolható lesz tisztán elektromos hajtáslánccal. Ezzel kezdetét veszi az a folyamat, amelynek eredményeként a vállalat 2039-re teljes termékkínálata, tevékenységei és beszállítói lánca viszonylatában nettó zéró szénkibocsátást ér el.

A Jaguar Land Rover 2008 óta a Tata Motors 100%-os tulajdonú leányvállalataként működik, és ennek köszönhetően a Tata-csoport berkein működő, világelső technológiai és fenntarthatósági szereplőkkel áll közvetlen kapcsolatban.

Jaguar Land Rover PR közösségi csatornák:
- Twitter: @JLR_News
- LinkedIn: JaguarLandRover


Sajtóoldal: www.media.jaguarlandrover.com

Az NVIDIA

Amikor az NVIDIA (NASDAQ: NVDA) 1999-ben feltalálta a grafikai processzort, azzal beindította a számítógépes játékok piacának ugrásszerű növekedését, és új korszakot nyitott a modern számítógépes grafikák, a nagyteljesítményű számítástechnika, illetve a mesterséges intelligencia terén. A cég úttörő munkát végez a hardveresen gyorsított számítástechnika, illetve a mesterséges intelligencia terén, és ezzel hozzájárul több billió dollárnyi értéket képviselő iparágak – például a közlekedés, az egészségügy vagy a gyártás – átalakulásához, illetve lehetővé teszi más iparágak létrejöttét.

https://nvidianews.nvidia.com/

A Wallis Automotive Europe

A WAE Kft az AutoWallis csoport dinamikusan fejlődő tagja, közel 30 éves független gépjármű nagykereskedelmi múlttal rendelkezik. Jelenleg két ázsiai „4x4 specialista” gyártót képvisel, a japán Isuzut Magyarországon, míg a dél-koreai Ssangyongot Magyarországon, Csehországban, Romániában és Szlovákiában. A Jaguar és Land Rover márkákat 2016-tól forgalmazza az adriai régió 8 országában, valamint 2020. április 1-től Magyarországon is.
Leányvállalata, a WAE CEE 2020 decembere óta látja el a komoly múltra visszatekintő német Opel személyautók és haszonjárművek importőri feladatait Magyarországon, Szlovéniában, Horvátországban és Bosznia-Hercegovina területén.

https://www.wae.hu/

További információ:
Saliga Réka, Mediator Group
Mobil: +36 70 319 4209
E-mail: press@wae.hu