HYBRID, BENZIN- VAGY EURO6-OS DÍZELMOTORRAL SZERELT SZABADIDŐJÁRMŰVEK

JELENLEG KAPHATÓ BENZIN- ÉS ÚJ DÍZELMOTORJAINK MINDEN KORÁBBINÁL TISZTÁBBAK ÉS TAKARÉKOSABBAK. ÚJ PLUG-IN HYBRIDÜNK PEDIG A LEGINNOVATÍVABB HAJTÁSLÁNC, AMIT VALAHA KÍNÁLTUNK. MELYIK AZ IDEÁLIS ÖNNEK?

VÁLASSZON MEGHAJTÁST
ÚJ DÍZELMOTOROK
A Land Rover új dízelmotorjai minden eddiginél tisztább üzeműek. Takarékosabbak, nyomatékkarakterisztikájuk pedig terepezéshez és vontatáshoz is ideális. Ez a kombináció ideális, megbízható társsá teszi a hosszú távú utazásokhoz.
BENZINMOTOROK
A dinamikus, sportos vezethetőséget kínáló benzinmotorok a Land Rover modellek ikonikus közúti kezességét lenyűgözően kedvező üzemanyag-fogyasztással és CO2-kibocsátással társítja.
PLUG-IN HYBRID
Plug-In Hybrid elektromos járműveink (PHEV) a hagyományos motort villanymotorral kombinálva biztosítanak tisztán elektromos mobilitást kis sebességnél, illetve hagyományos belső égésű hajtást nagy távolságokon.
AZ ÚJ DÍZEL, BENZIN ÉS PLUG-IN HYBRID MOTOROK LEGFONTOSABB ELŐNYEI
DÍZELMOTOR
BENZINMOTOROK
PLUG-IN HYBRID
CSEKÉLY CO<sub>2</sub>-KIBOCSÁTÁS
A Land Rover új dízelmotorjai körülbelül 20 százalékkal kevesebb CO2-ot bocsátanak ki, mint a benzinmotorok. Azon ügyfeleinknek köszönhetően, akik 2002 óta a dízelmotor mellett döntöttek, járműveink csaknem 3 millió tonnával kevesebb CO2-ot bocsátottak ki a légkörbe.
EU6D-TEMP ÉS VALÓS VEZETÉSI KIBOCSÁTÁS (RDE)
A Land Rover új dízelmotorjai teljesítik az EU6d-Temp, illetve valós vezetési kibocsátás (RDE) normák előírásait, és minden menethelyzetben jelentősen kevesebb káros anyagot bocsátanak ki.
MÉRSÉKELT NITROGÉN-OXID (NO<sub>x</sub>) KIBOCSÁTÁS
2015 szeptembere óta minden Land Rover dízelmotort fejlett szelektív katalitikus redukciós (SCR) kipufogógáz-kezelő rendszerrel (azaz AdBlue adalékkal) szerelünk fel, amely hozzájárul az NOx-kibocsátás jelentős mérsékléséhez.
ADBLUE
MÉG CSEKÉLYEBB ÜZEMANYAG-FOGYASZTÁS
A dízelmotorok mintegy 20 százalékkal kevesebb üzemanyagot fogyasztanak, mint a hasonló teljesítményű benzinmotorok. Ha tehát rendszeresen többet használja autóját évi 19 000 kilométernél, valószínűleg a dízelmotor jelenti a leginkább költséghatékony megoldást az Ön számára.
EU6D-TEMP ÉS VALÓS VEZETÉSI KIBOCSÁTÁS (RDE)
A Land Rover új benzinmotorjai teljesítik az EU6d-Temp, illetve valós vezetési kibocsátás (RDE) normák előírásait, és minden menethelyzetben jelentősen kevesebb káros anyagot bocsátanak ki.
DINAMIKUS VEZETÉSI ÉLMÉNY
A Land Rover benzinmotorjai finom járással, élénk gázreakciókkal teszik élvezetessé a vezetést. A könnyed teljesítmény és a lelkesítő hangzás magával ragadó kombinációját nyújtják minden sebességtartományban.
CSEKÉLY KÁROSANYAG-KIBOCSÁTÁS
Legújabb benzinmotorjainkat rendkívül hatékony szűrőkkel szereltük fel. Amint a kipufogógázok áthaladnak ezeken a szűrőkön, azok felfogják és eltárolják a rendkívül apró szemcséket. Ezzel tovább csökkenthető a légkörbe jutó káros anyagok mennyisége.
KEDVEZŐBB KEZDETI KÖLTSÉGEK
Noha a dízelmotorok jellemzően alacsonyabb üzemanyag-fogyasztást kínálnak, a hasonló teljesítményű benzinmotorok a kedvezőbb beszerzési költségek miatt bölcsebb választásnak bizonyulhatnak azok számára, akik jellemzően rövidebb utakra, és éves szinten viszonylag keveset használják autójukat.
ULTRA ALACSONY KÁROSANYAG-KIBOCSÁTÁS
A tekintélyes emissziómentes hatótávolságot kínáló Land Rover Plug-in Hybrid modellek nem csupán kedvezőbb költségekkel üzemeltethetők, de környezetvédelmi szempontból is előnyösebbek belső égésű motorral szerelt társaiknál: segítségükkel Ön is jelentősen csökkentheti ökológiai lábnyomát.
VÁLTOZATLAN TEREPKÉPESSÉG
A Land Roverektől elvárt terepképességekről a Plug-in Hybrid modellek esetén sem kell lemondania. A Range Rover gázlómélysége például megegyezik a hagyományos motoros változatokéval, miközben a villanymotor extra forgatónyomatéka fokozott előnyt jelent terepen.
KIFINOMULTABB VEZETÉSI ÉLMÉNY
A minden eddiginél csendesebb működésű hibrid hajtáslánc észrevétlenül képes átváltani a belső égésű és az elektromos erőforrás között, ami optimális kifinomultságot eredményez, és ezáltal még békésebb, még nyugodtabb utazási környezetet teremt.
KEDVEZŐ ÜZEMELTETÉSI KÖLTSÉGEK
Az elektromos energia olcsóbb, mint a benzin vagy a gázolaj, így a hibrid modellek üzemanyagköltsége jóval alacsonyabb. A kevesebb mozgó alkatrésznek köszönhetően pedig üzemben tartásuk költségei is jelentősen kedvezőbbek.
GYAKRAN ISMÉTLŐDŐ KÉRDÉSEK
Mit nevezünk hajtásláncnak?

Hajtásláncnak nevezzük azon fődarabok összességét, amely az energiát mozgássá alakítják át. Ide tartoznak a tengelyek, a differenciálművek, a féltengelyek és kardántengelyek, a belső égésű vagy villanymotorok, valamint a sebességváltó.

A leggyakrabban előforduló hajtáslánc-rendszerek a benzines, a dízel, az tisztán elektromos (BEV), valamint a plug-in hybrid (PHEV).

Meddig tart egy hibrid jármű feltöltése?

Plug-In Hybrid modelleink háztartási aljzatról vagy IEC csatlakozóról egyaránt teljesen feltölthetők akár 7,5 óra alatt. Teljes feltöltéssel akár 50 kilométeren át használhatók tisztán elektromosan. A hivatalos partnereink által biztosított és telepített fali töltőegységgel a töltési idő akár 2 óra 45 percre csökkenthető.

Mekkora egy hibrid modell hatótávolsága?

Plug-in hybrid modelleink akár 50 kilométert* képesek tisztán elektromos üzemben megtenni. A plug-in hybrid modellek benzinmotorjuknak köszönhetően ennél jóval messzebb képesek eljutni, pont úgy, mint bármely belső égésű motorral szerelt gépkocsi.

Milyen előnyöket kínál a dízelmotor a benzinessel szemben?

A gázolaj nagyobb energiasűrűségének, valamint az eltérő égési folyamatnak köszönhetően a dízelmotorok takarékosabbak. Ha évente legalább 19 000 kilométert használja autóját, minden bizonnyal a dízelmotor jelenti a leginkább költséghatékony megoldást az Ön számára.

A dízelmotorok általában nyomatékosabbak, mint benzines társaik, azaz alkalmasabbak terepen való használatra vagy vontatásra.

Hogyan csökkenti járműveinek károsanyag-kibocsátását a Jaguar Land Rover?

A Jaguar Land Rover több mint egy milliárd angol font értékű beruházással hozta létre azt az ultramodern motorgyártó központot, ahol új, takarékosabb benzin- és dízelmotorjainkat fejlesztettük.

A dízelmotorok tiszta üzeműek?

2018 szeptemberétől az EU és EEA régiókban forgalmazott összes dízelmotorunk teljesíti az EU6d-Temp valós vezetési kibocsátási (RDE) normák szigorú követelményeit. Ennek köszönhetően új dízelmotorjaink rendkívül tiszta üzeműek.

Minden eddiginél tisztább dízelmotorunk bevezetésével jelentős mértékben csökkentettük márkánk környezeti hatását.

Mi az a dízel koromrészecske-szűrő (DPF), és miért fontos?

Hogy teljesítsék a 2009-ben bevezetett, szigorú károsanyag-kibocsátási korlátozásokat, minden új dízelmotort kipufogógáz-tisztító szűrővel szerelünk fel. Ezeket nevezik dízel koromrészecske-szűrőnek, vagy DPF-nek. A DPF felfogja és tárolja a kipufogógázokban megtalálható koromrészecskéket, ezzel csökkentve a károsanyag-kibocsátást.

ISMERJE MEG A LAND ROVER
JÁRMŰVEINK
Fedezze fel járműkínálatunkat, és hasonlítsa össze a modelleket, hogy megtalálja az Önnek és igényeinek tökéletesen megfelelő típust.
FEDEZZE FEL JÁRMŰVEINKET
FENNTARTHATÓSÁG
Vállalkozásunk fenntartható, felelősségteljes fejlesztésére törekszünk, hogy értéket teremthessünk ügyfeleink, vállalatunk és a tágabb értelemben vett gazdaság számára.
TOVÁBBI RÉSZLETEK
REFLEKTORFÉNYBEN A BENZIN- ÉS A DÍZELMOTOR
Miért kritizálják sokan a dízelmotorokat? A változó jogszabályok hogyan befolyásolhatják az autó mindennapos használatát? Olvassa el a világ két legnépszerűbb hajtáslánc-típusához kapcsolódó, legfrissebb híreket.
TOVÁBBI RÉSZLETEK
VEHETEK DÍZELT?
Mostanában rengeteg ellentmondásos vélemény kering a dízelmotorokról. A Land Rover megválaszolja minden kérdését, és segít megtalálni az Ön számára ideális autót.
TOVÁBBI RÉSZLETEK
ÁRAJÁNLAT KÉRÉSE
Tekintse meg különleges ajánlatainkat, akcióinkat!
Tesztvezetésre jelentkezés
Foglaljon időpontot tesztvezetésre a legközelebbi márkakereskedővel
ÁRLISTA LETÖLTÉSE
Ismerje meg részletesen a Land Rover modellkínálatát
MÁRKAKESESKEDÉSEK
Keressen Land Rover márkakereskedőt a közelben

*A feltüntetett értékek az Európai Uniós előírásokkal összhangban elvégzett, hivatalos gyári mérésekből származnak. Kizárólag az összehasonlítás céljára szolgálnak. A valós üzemanyag-fogyasztási adatok eltérőek lehetnek. A CO2-kibocsátási és üzemanyag-fogyasztási adatok a választott keréktárcsa / gumiabroncs, illetve a felszerelt opciós tartozékok függvényében változhatnak.